Apotheek Lescrinier

Nationalestraat 70 - Antwerpen

Atropine oogdruppels

Onze apotheek is gespecialiseerd in magistrale bereidingen. Steeds wordt er gezocht naar de meest geschikte en betaalbare oplossing voor iedere patiënt.

De laatste jaren zijn we sterk gefocust op steriele magistrale bereidingen:

Oogdruppels: ciclosporine oogdruppels, atropine oogdruppels. Zowel de ciclosporine als atropine oogdruppels worden bereid in verschillende concentraties in een LAF-kast. Beiden zijn door het RIZIV terugbetaald en kosten U maximum 2.45 euro per flacon! Ook andere samenstellingen worden bereid (pilocarpine, acetylcysteine, Na-EDTA, Vit.C…..).

Oogzalven: ciclosporine oogzalf, tacrolimus oogzalf, hypertone oogzalf en hydraterende oogzalf (type Duratears, Lacrytube).

 

Plaats van atropine oogdruppels in lage concentratie: afremming myopie (bijziendheid)

Het is niet fijn om altijd een nieuw brilvoorschrift te moeten halen voor uw kind. Helaas is dit vaak het geval, omdat bijziendheid vaker voorkomt dan vroeger, en meer uitgesproken is.

Maar wat als we die bijziendheid konden afremmen zodat het minder snel toeneemt? Dit zou op een dag wel kunnen volgens een recente studie uitgevoerd in Singapore. Ze hebben ontdekt dat een lichte dosis atropine druppels, medicatie die vooral gebruikt wordt tijdens de behandeling voor een lui oog, ook efficiënt kan zijn voor bijziendheid, ook wel myopie genoemd. Tijdens een 5 jaar durend onderzoek hebben wetenschappers aangetoond dat 0.01% atropine druppels veilig de ontwikkeling van myopie afremt met 50% met zo goed als geen bijwerkingen. Deze onderzoeken suggereren dat de medicatie het potentieel heeft om een efficiënte behandeling te zijn tegen de wereldwijde bijziendheid.

De behandeling moet worden ingesteld door een oogarts.
(bron Oogkliniek Brugge)

Adres

Nationalestraat 70
2000 Antwerpen
Tel: 03 232 89 17
Fax: 03 226 31 57
E-mail: apotheek@lescrinier.be
Route via Google Maps
De Lijn halte "Sint Andries"

Apotheker titularis: dr. Apr. Theo Lescrinier
APB nummer 110280

}

Openingsuren

Maandag-vrijdag
8u30 tot 12u30 en 13u30 tot 18u30

Gesloten op zaterdag en zondag.

Vakantieperiodes in 2024

Van 3 augustus tem 18 augustus
Van 26 oktober tem 3 november

Wie is er van wacht?

Tot 22 u: apotheek.be
Tussen 22 u en 9u: apotheek.be of bel naar 0903/99.000